Festivalul concurs "FLORILE CEAHLAULUI" Piatra-Neamt, 1 martie 2009 - Festivalul concurs judetean de muzica populara pentru copii si tineret
 
Organizatori
Scop
Desfasurare
Juriul
Distinctii
Contact
editia 2009
 
 

 

 

 

Download FISA DE PARTICIPARE

ÎNSCRIEREA LA FESTIVALUL-CONCURS

Condiţii de participare

 

Participanţii la festival vor respecta întocmai precizările regulamentului şi ale organizatorilor privind programul de repetiţii, orele şi condiţiile de deplasare, ordinea intrării în scenă şi programul în afara evoluţiei artistice de pe scena festivalului.
Pot participa la concurs copii şi tineri, solişti vocali de muzică populară din judeţul Neamţ, având vârste între 6 şi 18 ani. Înscrierea la concurs se face pe bază de fişă de înscriere ce va fi trimisă prin poştă cu confirmare de primire, pe adresa Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” al judeţului Neamţ din Piatra-Neamţ, P-ţa. Mihail Kogălniceanu, bl.H4, parter, cod.610018, cu menţiunea - pentru Festivalul “Florile Ceahlăului” 2009 sau prin fax: nr.0233/231888. Odată cu fişa de înscriere se vor transmite şi partiturile cu acompaniamentul pieselor muzicale pe care le vor interpreta, până la data de 7 februarie 2009.
Fiecare concurent va aborda un repertoriu şi va purta un costum specifice zonei pe care o reprezintă.
În vederea asigurării unei participări cu un înalt nivel calitativ şi competitiv, toţi concurenţii vor fi prezenţi la preselecţia din data de 14 februarie 2009, condiţie obligatorie pentru a intra în concurs.
Cheltuielile de transport, cazare şi masă vor fi suportate de participanţi.

La preselecţie concurentul va prezenta:

  • piesă autentică interpretată de concurent fără acompaniament instrumental (doină, baladă, bocet, colindă, cântec doinit sau cântec epic);
  • piesă autentică reprezentativă din zona folclorică de provenienţă a concurentului interpretată cu acompaniament instrumental.
  • descrierea zonei folclorice pe care o reprezintă, a costumului popular sau a unui obicei.

Concurenţii vor mai avea pregătite şi alte piese muzicale la care juriul poate apela pentru o mai bună evaluare.

Concurenţii sunt aşteptaţi pe data de 14 februarie 2009, începând cu ora 08.30 la sediul ansamblului folcloric “Floricică de la munte” din Piatra-Neamţ, str. Ştefan cel Mare, nr.23, având asupra lor un act de identitate (carte de identitate, copie certificat de naştere), partiturile melodiilor interpretate cu acompaniament instrumental şi fişa de participare dacă nu au reuşit să le trimită în termen.

În urma preselecţiei concurenţii rămaşi în concurs vor respecta întocmai precizările organizatorilor privind programul de repetiţii şi ordinea intrării în concurs.
Acompaniamentul muzical la repetiţii şi la concurs va fi asigurat de orchestra Ansamblului „Floricică de la Munte”.

 
Centrul pentru Cultura si Arte Consiliul Judetean Neamt Primaria Piatra-Neamt